8 redenen waarom jij een VA nodig hebt!

door | 20 feb 2018 | VA

Als ondernemer herken je het wel dat een groot deel van je tijd wordt opgeslokt door allerlei taken in je bedrijf die wel gedaan moeten worden, maar niet erg leuk zijn.

Als ondernemer herken je het vast dat er te weinig dagen zijn en teveel taken te doen. Er zijn tal van taken die je moet doen om je business lopende te houden. In dit artikel lees je de tip om al deze taken te doen en toch tijd genoeg te hebben om je klanten te bedienen en te groeien met je bedrijf!

In de avonduren en het weekend zit je regelmatig te ploeteren op je administratie, mailtjes te beantwoorden of offertes te maken. Je post af en toe nog wel een berichtje op Facebook, maar je laatste blog is ook alweer een tijdje geleden. Structureel bezig zijn met je Online Marketing..neh! Lukt niet. En dan ben je al snel weer een werkweek van 70+ uren verder. Weer geen vrije dag genomen deze week. Je neemt je voor om het volgende week anders te doen.

Steeds meer ondernemers realiseren zich dat het ook anders kan. Een groter aantal ondernemers heeft de Virtual Assistant ontdekt.

Waarom zou jij dat nu ook moeten doen?

Reden #1: Een VA zorg voor bedrijfsgroei

Geef maar toe. Niemand kan alles alleen, ook jij niet. Je kunt gewoonweg niet alle taken zelf doen. Als jij wilt groeien met je bedrijf is samenwerken met een VA een hele verstandige zet. Het kan je bedrijf een boost geven. Niet alleen neemt een VA taken van je over, zodat jij meer ruimte krijgt om aan je bedrijf te werken in plaats van in je bedrijf. Een VA is zelf ook ondernemer en weet dus hoe het is om een bedrijf te runnen. Zij is je sparringpartner en  zal met je meedenken over een volgende stap.

Reden # 2: Jij hebt minder werkdruk

Al die noodzakelijke, maar minder leuke taken worden door je VA uit handen genomen. De druk om al deze taken, is er niet meer. Die worden gewoon opgepakt.

Reden #3: Meer focus op je core business

Als ondernemer wil je het liefst je tijd besteden aan je klanten. Dat vind je leuk en daar verdien je ook je geld mee. Taken die jij niet zelf kunt, taken die je niet zelf zou moeten doen en taken waarvan je de expertise niet bezit kun je uitbesteden aan een VA.  Jij hebt meer tijd om je te focussen op de belangrijke zaken. Je VA zorgt ervoor dat de rest gesmeerd loopt.

Reden# 4:  Je betaalt een VA waarvoor je haar nodig hebt.

Virtual Assistants factureren je alleen voor de uren waarvoor je ze inhuurt. Vaak werken ze met pakketten waardoor je ze al vanaf enkele uren per week kunt inhuren. Als je een VA inhuurt, hoef je niet na te denken over ziektedagen, vakantiedagen of ziektekosten. Dit kan je veel geld besparen, terwijl je toch structureel ondersteuning hebt bij je bedrijf. Je betaalt een VA alleen voor de tijd die nodig is om de taken te doen die jij uitbesteed.

Reden # 5: Meer werk in minder tijd

Waar jij zit te worstelen met je boekhouding of het inplannen van je Social Media, is de VA hier expert in en heeft daar veel minder tijd voor nodig. Dat scheelt kosten (want tijd is geld) en jij houdt ruimte over om je aan andere zaken te besteden.

Reden #6: Vergroot je online zichtbaarheid

Als ondernemer kun je niet meer om Social Media heen. Het regelmatig plaatsen van berichten op Social media, helpt met het neerzetten van een brand. Potentiële klanten zullen je gaan herkennen. Actief zijn op social media vereist veel tijd en doorzetting. Denk je dat je daar tijd voor hebt? Waarschijnlijk niet.  Een Virtual Assistant kan je hiermee super mee helpen. Zij maken voor jou een marketingplanning en zorgen dat deze gehaald wordt. Je blijft continu zichtbaar voor je (potentiële) klanten.

Reden # 7: VA’s streven naar het leveren van topkwaliteit

Virtual Assistants zijn erg betrokken en streven ernaar om goede resultaten te bereiken. Zij weten maar al te goed dat het behalen van een goed resultaat voor jouw bedrijf ook sterk afhankelijk is van de juiste uitvoering van de operationele taken. Hun reputatie en succes is afhankelijk van het werk dat zij leveren. Dus zorgen ze ervoor dat ze super service verlenen.

Reden # 8: Jij hebt meer vrije tijd

Met een VA aan je zij hou jij meer vrije tijd over. Doe zelf die taken die je moet doen en delegeer de rest aan een VA. Doordat je de minder leuke taken uitbesteed aan een Virtual Assistant, houd jij zelf meer uren over waarin je productiever kunt zijn. Of je kunt gewoon een keer lekker tijd doorbrengen met je vrienden of familie. Of een hele zondagmiddag series kijken. Als je wilt groeien met je bedrijf, dan is het belangrijk dat jij je kostbare tijd besteed aan die taken waarmee je geld verdient.

Wil je weten of jij toe bent aan een Virtual Assistant? Neem dan vrijblijven contact met me op. We plannen een (virtuele) afspraak en kijken samen waar jij staat met jouw bedrijf en of ik jou kan helpen.