To do lijstjes. Boring of een must?

18 feb 2018 | VA

Een tijdje terug was ik op een hele leuke netwerkbijeenkomst waar een presentatie werd gegeven over allerlei online tools. Zo ook over een online tool voor een takenlijst. En dat inspireerde me tot het schrijven van dit artikel.

Heb jij ook altijd van die geweldige ideeën, net op het moment dat je geen pen en papier bij je hebt? Denk je ze te kunnen onthouden, maar vergeet je ze weer? In dit artikel vertel ik je over de online tool die ik gebruik voor mijn to do's en die geweldige ideeën.

 

Tijd te kort

Herken jij het gevoel dat er enorm veel to do’s op je lijst staan, maar dat je niet genoeg uren in je dag en dagen in je week hebt om alles af te vinken?

Niet alleen op je to do lijst voor het werk, maar ook privé hebben we vaak zoveel dingen die we nog willen of moeten doen. Een dag is niets en voordat je het weet is de week ook weer voorbij.

Dat gevoel heb ik ook steeds. Zeker sinds ik naast mijn baan in loondienst, ook ondernemer ben, lijkt het alsof de tijd nog sneller gaat. Gecombineerd met moeder zijn van 2 jonge kinderen, is de tijd die ik overhoud om mijn lijstje af te werken zeer beperkt.

De hele dag krijg ik nieuwe ideeën en bedenk ik nieuwe taken voor mijn lijstje. Gek word ik er af en toe van. Vooral omdat ik ze ook weer vergeet.

 

Slimme tool

Herstel, vergat! Inmiddels heb ik een hele slimme tool gevonden die mijn rots in de branding is op het gebied van to do’s. Zeg maar mijn externe harde schijf!

 

Enter Wunderlist!

Wunderlist is een hele handige online tool waarin je al je taken en ideeën snel, eenvoudig en vooral overzichtelijk kwijt kunt. Standaard staan er een aantal standaardlijsten in:

  • Postvak In (de lijst waarin je die oppoppende ideeën even snel kwijt kunt)
  • Belangrijk (taken die je een sterretje meegeeft, worden hier zichtbaar)
  • Vandaag (alle taken die vandaag moeten worden afgerond)
  • Week  (alle taken die voor deze week gepland staan)

Je kunt zelf  lijsten (of categorieën) aanmaken, bijvoorbeeld voor ieder project waaraan je werkt, voor je huis, voor de school van de kinderen of voor de boodschappen.  Het mooie van Wunderlist is dat je je items (je ideeën / taakjes) nog verder kunt specificeren. Je kunt namelijk:

  • Een vervaldatum instellen
  • Een reminder instellen (voor mij een hele belangrijke, want ik heb het ook echt nodig om herinnerd te worden aan mijn to do’s).
  • Een herhaling toevoegen
  • Subtaken toevoegen
  • Notities toevoegen
  • En zelfs opmerkingen toevoegen. Deze optie fungeert bij ons als een soort chatfunctie. Als ik bijvoorbeeld appels in het boodschappenlijstje heb gezet, krijg ik steevast de vraag: hoeveel appels, welke appels enz.

Mijn man en ik gebruiken Wunderlist als onze gezamenlijke, digitale taken lijst. Wij zijn een huis aan het bouwen en alle taakjes  voor de bouw staan hierin (credits to my husband?). Maar ook ideeën voor leuke dingen doen met de kinderen of de to do’s rondom het regelen van oppas of de boodschappen die gehaald moeten worden. Alles zetten we erin.

“Zet maar in Wunderlist” is een zin die vaak geroepen wordt bij ons thuis!

Ook zakelijk heb ik er veel aan. Tijdens het sporten of als ik aan school sta om de kinderen op te halen, valt me nog wel eens wat zinnigs in. Ik noteer dat even snel in mijn lijstje Zakelijk, zet er een einddatum en herinnering aan vast op een tijdstip waarvan ik weet dat ik aan het werk ben en kan dan weer verder gaan met waar ik mee bezig was. Ik hoef het niet meer te onthouden, weet dat het genoteerd is en vooral dat ik er weer aan herinnerd wordt als ik wel tijd heb om er verder over na te denken of iets mee te doen.

Eindelijk heb ik rust gevonden en vraag ik me niet steeds af wat ik ook alweer wilde doen of wat dat waanzinnige idee ook alweer was. Want dat staat in Wunderlist.

Heb jij net als ik ook zo’n handige tool? Laat je reactie dan hieronder achter. Kan ik altijd wat van opsteken.

 

0 reacties