Social Media uitbesteden of zelf doen!

door | 14 mrt 2018 | VA

“Ik kan toch zelf wel mijn social media bijhouden”.

Veel ondernemers willen actief zijn op social media, maar hebben geen idee hoe dit aan te pakken of waar te beginnen. Hoe vaak zie je het niet dat er een periode heel actief op facebook berichten worden geplaatst en opeens is het weer maanden stil. Tja, andere taken hebben meer prioriteit.

Een Virtueel Assistent kan je helpen met social media. In deze blog laat ik je zien wat een Virtueel Assistent voor jou kan doen.

Als ZZP’er ben jij het gezicht van je onderneming. Jij en je bedrijf zijn één. Zo zien je klanten jou ook. Het is dan belangrijk dat de content die je deelt, in lijn is met jou en je bedrijf. Als je actief wilt zijn op social media, zult je in veel gevallen content of ideeën en richtlijnen moeten aangeven aan je virtueel Assistent. Daar blijft altijd een taak voor jou in zitten. Maar dat is niet erg. Dit gaat over je vak, je passie, dus daar weet je waarschijnlijk ook veel van.

 

Wat kan een Virtueel Assistent voor jou doen?

Je huisstijl

Een Virtueel Assistent kan je huisstijl doorvoeren in al je social media kanalen. Het opmaken van banners voor je profielen, je online documenten voorzien van je huisstijl, noem maar op. Jouw stijl wordt overal zichtbaar en dus herkenbaar voor je leads en klanten.

 

Een content marketingplan opstellen

Lukraak berichtjes inzetten is als het je uitkomt, is niet de beste methode om actief te zijn op social media. Even de tijd nemen om een plan op te stellen is veel effectiever. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het is goed om na te denken voor welke doelgroep je schrijft, wat je doel is en hoe je dit gaat doen. Een Virtueel Assistent kan met je meedenken en een plan opstellen, zodat jij een houvast hebt.

 

Opzetten van een planningstool

Om berichten te posten op je social media hoef je echt niet iedere dag op een bepaald tijdstip achter je laptop te gaan zitten. Hiervoor zijn er planningstools. Een Virtueel Assistent kan een social media tool voor je opzetten en inrichten. Je kunt er al je social media accounts aan koppelen, zodat je al je accounts kunt beheren vanuit één tool.

 

Berichten schrijven

Zoals eerder geschreven ben jij de expert op jouw vakgebied. Jij weet dan ook vaak wat je wilt vertellen aan je klanten, wat er voor hen belangrijk is. Maar niet iedereen is de allerbeste schrijver. Een Virtueel Assistent kan jouw woorden op papier zetten.

 

Berichten inplannen

De planningstool die we eerder hebben ingericht, kan een Virtueel Assistent vullen met jouw content. Berichten kunnen vooraf worden opgesteld en ingepland worden op een later tijdstip. Heb je een weekje weg gepland? Geen probleem. Al je berichten staan al ingepland. Terwijl jij lekker op een terrasje geniet van je vrije tijd, loopt je social media gewoon door.

Alles zelf doen is dus echt niet nodig. Een Virtueel Assistent kan vrijwel het gehele proces uit handen nemen. Als jij zorgt voor ideeën, zorgt een Virtueel Assistent voor de rest.

Ben jij ook die ondernemer die wel ideeën heeft, maar geen tijd om alles in te richten? Dan kan ik je helpen. Laat je gegevens achter en we kijken samen naar de mogelijkheden. Jij de content, ik de rest. Goeie deal toch?