Feel the fear & do it anyway! Comfort vs groei

door | 9 mrt 2018 | VA

Online ondernemen betekent jezelf zichtbaar maken! Niet alleen je werk, kennis en vaardigheden tonen, maar vooral laten zien wie jij bent. De ondernemer achter je business.

En dat kan best nog wel eens een dingetje zijn.

Jezelf laten zien wie jij bent, wat jij kunt, wat je doet en dat tonen via allerlei kanalen. Naast dat het een hele klus is, is het voor mij persoonlijk een stap uit mijn comfortzone.

Het is natuurlijk heel gemakkelijk om lekker in die bestaande bubbel van je comfortzone te blijven. Je doet wat je altijd al deed en daarmee kom je de dag wel door. Lekker veilig en vooral comfortabel.

Wij mensen vinden het prettig om ons comfortabel te voelen. Wij houden niet van een oncomfortabel gevoel. Toch is dat wel het moment waar groei plaatsvindt.

Uit je comfortzone stappen en de keuze maken om te groeien, om acties te ondernemen die je uitdagen, geeft je kracht. Het maakt dan niet uit wat het resultaat is van je actie. Maar puur en alleen door uit die veilige bubbel te stappen, groei je!

 

Tenminste zo ervaar ik dat!

Vorige week heb ik mijn eerste video opgenomen voor een online magazine. Als perfectionist en structuur-junkie heb ik dit natuurlijk goed aangepakt. Voor een 3 minuten filmpje, ben ik wel 3 uur van mijn tijd kwijt geweest om het steeds te perfectioneren. En nog denk ik dat het beter kan.

Maar uiteindelijk is het belangrijk dat het filmpje er staat, of ik me nu af en toe verspreek of niet. Ik heb het gedaan, een grote stap uit mijn comfortzone, maar ik ben wel trots! En daar zit mijn groei!

Buiten je comfortzone gaan kan ongemakkelijk zijn. Als ondernemer moet je vaak dingen doen buiten je comfortzone. Dit is nodig om vooruit te komen, stappen te zetten.

Vanochtend luisterde ik naar een hele interessante podcast over groeikeuzes en je comfortzone die mij mede heeft geinspireerd tot dit artikel. Wil jij weten waar ik naar geluisterd heb? Klik dan hier

En jij? Zet jij wel eens stappen uit je comfortzone?