6 must-use tools voor de online ondernemer

door | mrt 17, 2018 | Online tools

We kunnen er niet meer omheen. Online tools en systemen. Allemaal kunnen we een mailtje sturen, we slaan geregeld iets op in de Cloud, doen de boodschappen online en bellen met onze familie in het buitenland via Skype.

Maar er is nog zoveel meer! Je hoeft het maar te roepen, te googelen en er is een online tool voor.  Voor ondernemers kan dit overweldigend zijn. De meeste tools zijn simpel en makkelijk te leren, maar je moet er wel even induiken. Ook zijn het er zoveel dat het lastig is om een keuze te maken.

IK GEEF JE MIJN TIPS OVER DE ONLINE TOOLS WAAR IK NIET ZONDER KAN IN MIJN BUSINESS.

 

Dropbox/ Google-drive

In Dropbox sla ik al mijn documenten op. Samenwerken met mijn klanten gebeurt ook via Dropbox. Je kunt mappen met anderen delen, waardoor het een ideale manier is om samen te werken aan documenten. Google-drive werkt in feite hetzelfde.  De een geeft de voorkeur aan Google-drive, de ander werkt liever met Dropbox. Voor mij persoonlijk maakt het niet uit.

 

WordPress:

Heb je een bedrijf, dan kun je niet zonder website. Ik ben fan van WordPress. Er zijn honderden gratis thema’s waaruit je kunt kiezen. Wil je het een beetje more fancy, dan kun je ook kiezen voor een betaald thema. WordPress is makkelijk te leren (met een beetje oefenen) en in no time heb je een professionele website gemaakt.

Toggl:

Als ondernemer wil je bijhouden hoeveel uur je aan je onderneming besteed. Voor de belastingdienst, maar ook als je met klanten een uurtarief hebt afgesproken, moet je dit kunnen verantwoorden met een urenregistratie. Toggl is een online tool om je tijd bij te houden,  je kunt op een eenvoudige manier je uren registreren en inzicht krijgen in hoe je je tijd besteed.  Het kan je zelfs helpen om productiever te werken, doordat je inzicht hebt in de tijd die je besteedt aan taken.

Wunderlist:

Al die ideeën en to-do’s die je hebt? Die kun je heel eenvoudig en overzichtelijk kwijt in Wunderlist. Voor mij de beste takenlijst tool die er is. Ik heb er veel uitgeprobeerd, maar geen enkele is zo ideaal als Wunderlist. Je kunt mappen of categorieën aanmaken, waarin je taken plaatst. Je kunt een deadline instellen, maar ook een herinnering. Vooral de mogelijkheid om een herinnering in stellen vind ik het grootste pluspunt. Ik kan wel heel veel takenlijstjes maken, maar erop kijken is nog wel eens dingetje. Doordat ik door Wunderlist herinnerd word aan mijn taak, hoef ik er echt niet meer aan te denken. Ik noteer mijn taak met datum, stel een herinnering in, en kan het vergeten. Op het moment dat ik de taak moet uitvoeren, krijg ik een email of melding op mijn telefoon. In mijn artikel over to do lijstjes, lees je er meer over.

Office 365 Outlook:

Mail is de basis van mijn communicatie. Ik heb meerdere mail accounts, voor mijn bedrijf, privé en ééntje voor al die nieuwsbrieven die ik ontvang (maar vaak ook weer meteen delete). Ik heb al mijn accounts toegevoegd in Outlook. Zo hoef ik maar 1 programma te openen en kan ik al mijn mail inzien. De mogelijkheden die de sneltoetsen in outlook bieden, vind ik superhandig. Mailtjes opslaan vanuit Outlook is ook een functie die ideaal is.

Canva:

Ben je als ondernemer actief op Social Media, dan kun je niet meer wegkomen met alleen maar geschreven tekst. Mensen houden van afbeeldingen. De meeste mensen zijn visueel ingesteld. Een beeld zegt zoveel meer dan een geschreven woord. Canva is een tool waarmee je de allermooiste Visuals kunt maken. Je kunt er afbeeldingen mee maken voor je Social Media, E-books, posters, visitekaartjes, banners, uitnodigingen, pdf’s en nog heel veel meer. De gratis versie is prima en al zeer uitgebreid. Met de betaalde versie kun je je eigen lettertypes uploaden en je eigen huisstijl opslaan. Handig als je veel Visuals maakt en niet steeds opnieuw het wiel wil uitvinden.

Door het inzetten van online tools kun je veel tijd en kosten besparen, Vooral ook op het gebied van operationele zaken binnen je bedrijf. De tools bieden zoveel meer mogelijkheden dan velen weten.

Ben je overtuigd dat tools jouw bedrijf ook kunnen helpen, maar worstel je met deze nieuwe mogelijkheden? Heb je te veel taken te doen en geen tijd om je erin te verdiepen? Mis je de inhoudelijk of technische kennis?

Schakel dan mijn hulp in. Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op. We plannen een afspraak en onder het genot van een (virtuele)kop koffie kijken we of ik jou kan helpen.

OVER MIRIAM

Mijn naam is Miriam Bommer en het is mijn missie om jou te helpen zo stressvrij en succesvol mogelijk te worden. Ik help je minder te werken, meer plezier te hebben en je omzet te verhogen.

0 reacties